O meni

Sem specializantka Jungovske analize, ki je vrsta psihoanalitične psihoterapije. Delujem pod strokovno supervizijo mednarodnih jungovskih analitikov iz združenja IAAP. V svojo prakso vključujem tudi elemente transpersonalne psihoterapije in dela z umetnostjo.

Študij opravljam pri Mednarodnem združenju za analitično psihologijo IAAP (International Association for analytical psychology). Na Institutu IPAL v Ljubljani sem zaključila diplomo iz svetovanja z metodo IPAL na temo medgeneracijske travme, magisterij iz umetnosti pa sem končala na Univerzi v Ljubljani. Na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani sem zaključila tudi izobraževanje iz psihoterapevtske propedevtike.

Mentorja in spremljevalca moje dolgoletne individualne izkušnje iz analitične psihologije sta akreditirana jungovska analitika Tine Papič in Dragutin Vučković, mentorja supervizijskega dela pa psihiater in jungovski analitik dr. Jožef Magdič, ter psiholog in jungovski analitik Mauro Bonetti. Supervizijo po potrebi opravljam tudi pri drugih akreditiranih Jungovskih analitikih (Stefano Carta, Dmytro Zaleski, Martin Schmidt, Rachel Feather, Chiara Tozzi), izobražujem pa se tudi na področju transpersonalne psihoterapije in različnih terapevtskih pristopov povezanih z umetnostjo (delo z glino v psihoterapiji, delo s projekcijskimi OH kartami, delo s peskovnikom, uporaba metafor v psihoterapiji, čuječnost in ustvarjalnost).

Verjamem v zdravilno moč nezavednega, simbolov in psihe vsakega posameznika, ki se sproži, če dovolj dolgo ostajamo v odnosu s psihoterapevtom in podobami ter nasprotji, ki vzniknejo v njegovem nezavednem. V času študija sem veliko pozornosti posvetila zgodnji relacijski travmi, anksioznosti, visoki senzitivnosti, različnim odvisnostim, depresiji, eksistencialni tesnobi in osebnostnim motnjam. Aprila 2022 sem opravila vmesni izpit, ki je pogoj za pristop h končnemu izpitu za pridobitev naziva jungovska analitičarka, sem tudi v obdobju pisanja zaključnega kliničnega diplomskega izpita. Zelo me zanima pojav medgeneracijske travme širšega slovenskega, predvsem obmejnega prostora in možnosti njenega ozaveščanja med ljudmi. 

Jungovska psihoterapijo delim na dva dela: psihoterapija in analiza. Delo na sebi se ponavadi začne zaradi ponavljajočega simptoma (nespečnost, depresija, strahovi, težave v odnosih, občutki praznine). Psihoterapevtski del je vezan ponavadi na odpravo simptoma, psihoanalitični pa simptom vidi kot poskus psihe, da bi se globinsko preobrazila in prav ta vpogled ponavadi pomeni začetek dlje trajajoče (psiho)analize. Jungovski pristop je eden izmed dokazanih pristopov psihoterapije, ki globinsko, kakovostno in temeljito vpliva na dolgoročne spremembe osebnosti klienta, prav tako pa konstruktivno vpliva na njegovo življenje. Ponavadi gre za večletni proces. Nezavednim vsebinam psihe približujemo s tehnikami, kot so sanje, simboli, arhetipi, aktivna imaginacija, uporaba mitologije, pravljic, umetnosti. Preko analize teh vsebin se približujemo razvojnim blokadam, kompleksom in potlačenim vsebinam nezavednem. Cilj je združiti zavedne in nezavedne dele psihe in tako vzpostaviti kakovostnejše ravnovesje v psihi. S tem, ko dosežemo celost se podamo na pot individuacije, ki je po Jungu vseživljenjski proces, ki se nadaljuje tudi po zaključku terapije in je za vsakega posameznika drugačna izkušnja.

Psihoterapevtsko/psihoanalitično svetovanje izvajam v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Možna je kombinacija dela v živo in online. Poleg uvodnega srečanja priporočam 4 uvodna tedenska srečanja, da ugotovimo ali vam način dela ustreza. Zatem se začne terapija/psihoanaliza. Pomembno je redno obiskovanje srečanj.

Prispevki v medijih:

Profili:

Članstvo v organizacijah:

  • IAAP (Mednarodna zveza za analitično psihologijo)
  • SZAP (Slovensko združenje za analitično psihologijo)
  • CPPK (Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper)
  • OMRA (Z večjo pismenostjo o duševnem zdravju do obvladovanja motenj razpoloženja, pridruženi partner)

Mihael kot ga vidi slikar Rafael

Morda so vsi zmaji v našem življenju le princese, ki čakajo, da bi nas vsaj enkrat videli, kako delujemo z lepoto in hrabrostjo. Verjetno je vse, kar je strašno, v svojem najglobljem bistvu nekaj nemočnega, kar potrebuje našo pomoč.

Rainer Maria Rilke

MOJ NAJLJUBŠI PESNIK IN CITAT

Scroll to top