O meni

Manca Švara, magistrica umetnosti, specializantka jungovske analitične psihologije – jungovske analize in arhetipska astrologinja. Študij analitične psihologije opravlja preko mednarodne zveze za analitično psihologijo IAAP. Magisterij iz umetnosti in oblikovanja je opravila na Univerzi v Ljubljani, izobraževanje iz psihoterapevtske propedevtike na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, certifikat iz psihološke astrologije pa na Institutu IPAL v Ljubljani.

V svojem terapevtskem rada združuje različne pristope, osnova njenega psihoterapevtskega dela je vsekakor delo s simboli, sanjami in nezavednim. S pomočjo poznavanja kozmologije pomaga razumeti tudi arhetipske izzive posameznika v določenem življenjskem obdobju (pomembni so prehodi iz mladosti v odraslost, kriza srednjih let, priprave na zadnjo življenjsko obdobje). Pri delu z umetnostjo uporablja tehniko aktivne imaginacije in pa različne ustvarjalne pristope, ki odstirajo terapevtske plasti individualnega in kolektivnega nezavednega.

Dela pod strokovno supervizijo dr. Jožeta Magdiča, Maura Bonettija in Olge Kondratove. Njen učni analitik je Tine Papič. Upošteva etični kodeks SZAP in IAAP ter kodeks Psiholoških astrologov IPAL. Izvaja individualno analitično psihoterapijo – jungovsko analizo, s pomočjo umetnosti in astrologije pa svetovanja s posamezniki, ki želijo delati na sebi in odkrivati svoje skrite potenciale.

V letu 2021 je skupaj s kolegicama iz Društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper izvedla cikel delavnic na temo Kakovostnega staranja. Tudi sicer jo zanima vseživljenjsko učenje in pojem gerotranscendence v povezavi z jungovskim pojmom individuacije.

Živi v majhni vasici na kraškem robu in dela v zasebni pisarni v Kopru na Gortanovem trgu 15. Dogovor za uvodno srečanje je možen po e-pošti: info@mancasvara.si ali telefonu: +386 31 303 496.

Kontinuirano interdisciplinarno izobraževanje na raznolikih psihoterapevtskih delavnicah:
  • Kongres IAAP na Dunaju: Encountering the Other: Within Us, Between Us, and in the World, avgust 2019
  • Osnove psihoterapevtskega dela s klienti, ki imajo težave z različnimi oblikami zasvojenosti, SKZP, september 2020
  • Osnove psihiatrije za psihoterapevte z dr. Jožetom Magdičem, organizirala Slovensko združenje za analitično psihologijo, oktober 2020
  • Konferenca Analysis and activism, Carl Jung Institute San Francisco, oktober 2020
  • Delo z metaforami v psihoterapiji, Tomaž Flajs, v organizaciji Evropske akademije za bio-psiho-socialno zdravje, december 2020
  • Čustveni incest, Peter Topič, v organizaciji Društa projekt človek, december 2020
  • Konferenca o medgeneracijski travmi, v organizaciji Action Trauma, Belfast – Severna Irska, januar 2021
  • Konferenca o Jungovski analizi med otroci, v organizaciji Society of analytical psychology, marec 2021
  • Izobraževanje o Gerontološki logoterapiji, Institut Antona Trstenjaka, februar in marec 2021
Mihael kot ga vidi slikar Rafael

Morda so vsi zmaji v našem življenju le princese, ki čakajo, da bi nas vsaj enkrat videli, kako delujemo z lepoto in hrabrostjo. Verjetno je vse, kar je strašno, v svojem najglobljem bistvu nekaj nemočnega, kar potrebuje našo pomoč.

Rainer Maria Rilke

MOJ NAJLJUBŠI PESNIK IN CITAT

Scroll to top
en_USEnglish