Svetovanje (Metoda IPAL)

Svetovanje izvajam s pomočjo metode IPAL, kombinacijo znanj analitične psihologije, psihološke astrologije in alkimije. Metodo je v več kot 30 letih dela z ljudmi razvil Institut IPAL (www.ipal.si), kjer sem se izobraževala od 2013-2022 leta in diplomirala na temo “Medgeneracijske travme, kozmologije in umetnosti”.  Svetovanje poteka s pomočjo analize simbolov kozmološke karte, kjer s pomočjo analize poznavanja arhetipske simbolike zodiakalnih znamenj vsebine iz kolektivnega nezavednega približujem osebni zgodbi posameznika.

Povezavo zodiakalnih simbolov in psihologije je v začetku 20. stoletja začel razvijati Dane Rudhyar, smer pa se je najbolj uveljavila s pomočjo Liz Greene in Stephena Arroya, ki sta tudi ustanovila znamenito Londonsko šolo Center of Psychological Astrology v Londonu. Od leta 1993 je šolanje iz psihološke astrologije možno tudi v Sloveniji v okviru Instituta IPAL. 

Mnenje klienta po svetovanju s pomočjo arhetipskih simbolov nezavednega:

“Vsak človek se zagotovo vsaj enkrat v življenju znajde v situaciji, kjer začuti, da mora globoko pogledati vase. Pri tem ga nagovarjata tako notranji občutek kot zunanje okoliščine – naenkrat se zdi, da je vse okrog nas polno namigov, sporočil, znakov. Kako jih zložiti, kako razvozlati, prebrati? Naj gre za otroške travme, družinsko dinamiko, pomen sanj, kolektivno nezavedno, pri C. G. Jungu že dolgo najdevam celovite odgovore. Presenečen sem odkril, da je Junga mogoče misliti tudi skozi kozmologijo. Gospa Manca mi je z izdelavo rojstne karte in poglobljeno razlago približala marsikateri skriti kotiček osebnosti in potrkala na prenekatera vrata nezavednega.”
G.K.

 

 

The Zodiac, Ernest Procter, 1925

Kozmologija je prvobitna izkušnja podobna alkimiji, projekcija nezavednega v znamenja zodiaka! Take projekcije se ponavljajo kadarkoli človek poskuša raziskati prazno temino in jo nehote napolni z živo formo.

Carl Gustav Jung

O ASTROLOGIJI

Scroll to top