O meni

Sem specializantka analitične psihoterapije/Jungovske analize, ki je vrsta psihoanalitične psihoterapije. Delam pod strokovno supervizijo priznanih Jungovskih analitikov dr. Jožeta Magdiča, Maura Bonettija in Olge Kondratove, svetovanja in delavnice s simboli ter umetnostjo pa izvajam po vsej Sloveniji.

 

Študij analitične psihoterapije opravljam pri mednarodnem združenju za analitično psihologijo IAAP (International Association for analytical psychology). Na Institutu IPAL v Ljubljani zaključujem diplomo iz svetovanja s pomočjo metode Ipal (kozmologija, sanje, aktivna imaginacija, alkimija), magisterij iz umetnosti pa sem končala na Univerzi v Ljubljani. Na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani sem zaključila tudi izobraževanje iz psihoterapevtske propedevtike.

 

V svojem terapevtskem delu rada združujem različne pristope, osnova psihoterapevtskega dela je vsekakor delo s simboli, sanjami in nezavednim. S pomočjo poznavanja simbolov pomagam razumeti arhetipske izzive posameznika v določenem življenjskem obdobju (pomembni so prehodi iz mladosti v odraslost, kriza srednjih let, priprave na zadnjo življenjsko obdobje). Pri delu z umetnostjo uporabljam tehniko aktivne imaginacije in pa različne ustvarjalne pristope, ki odstirajo terapevtske plasti individualnega in kolektivnega nezavednega.

  

Aktivna sem tudi kot članica Društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper, kjer izvajamo delavnice za promocijo in destigmatizacijo psihoterapije v obalno-kraški regiji, v zadnjem času smo izvedli delavnice na temo kakovostnega staranja v okviru projekta Dolgoživa družba. Tudi sicer me zanima vseživljenjsko učenje in pojem gerotranscendence v povezavi z jungovskim pojmom individuacije. Pri društvu sem aktivna tudi pri delu z mladimi, kjer se trudimo s preventivnimi delavnicami na temo duševnega zdravja.

 

Živim v majhni vasici na kraškem robu in delam v zasebni pisarni v Kopru, na Gortanovem trgu 15. Psihoterapijo izvajam v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku.

 

 

Intervjuji:

Profili:

Članstvo v organizacijah:

 • IAAP (Mednarodna zveza za analitično psihologijo
 • SZAP (Slovensko združenje za analitično psihologijo)
 • CPPK (Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper)
 • OMRA (pridruženi partner)

Kontinuirano interdisciplinarno izobraževanje na različnih psihoterapevtskih delavnicah:
 • Kongres IAAP na Dunaju: Encountering the Other: Within Us, Between Us, and in the World, avgust 2019
 • Osnove psihoterapevtskega dela s klienti, ki imajo težave z različnimi oblikami zasvojenosti, SKZP, september 2020
 • Osnove psihiatrije za psihoterapevte z dr. Jožetom Magdičem, organizirala Slovensko združenje za analitično psihologijo, oktober 2020
 • Konferenca Analysis and activism, Carl Jung Institute San Francisco, oktober 2020
 • Delo z metaforami v psihoterapiji, Tomaž Flajs, v organizaciji Evropske akademije za bio-psiho-socialno zdravje, december 2020
 • Čustveni incest, Peter Topič, v organizaciji Društa projekt človek, december 2020
 • Konferenca o medgeneracijski travmi, v organizaciji Action Trauma, Belfast – Severna Irska, januar 2021
 • Konferenca o Jungovski analizi med otroci, v organizaciji Society of analytical psychology, marec 2021
 • Izobraževanje o Gerontološki logoterapiji, Institut Antona Trstenjaka, februar in marec 2021
 • Jungian mystery school, Centre of Applied Jungian Studies, Cape Town, Južna Afrika, julij-september 2021
 • V. Evropski kongres analitične psihologije, Analytical psychology in dialogue, discourse and in confrontation, avgust 2021
 • Art and individuation, Centre of Applied Jungian Studies, Cape Town, Južna Afrika, avgust-oktober 2021
Mihael kot ga vidi slikar Rafael

Morda so vsi zmaji v našem življenju le princese, ki čakajo, da bi nas vsaj enkrat videli, kako delujemo z lepoto in hrabrostjo. Verjetno je vse, kar je strašno, v svojem najglobljem bistvu nekaj nemočnega, kar potrebuje našo pomoč.

Rainer Maria Rilke

MOJ NAJLJUBŠI PESNIK IN CITAT

Scroll to top
Translate »
en_USEnglish